lushoholic.blogg.se

Lushie at heart.

AVOCADO?

Kategori: HÅR

Hejsan mina kära lushies!
 
Idag hade jag tänkt prata lite om den väldoftande julosten! Avocado Co-Wash
Ja, den ser ut som en julost, men jag kan garantera att den är laktosfri och att den inte luktar gammal strumpa. 
 
Avocado Co-wash är en balsamtvätt med cupacusmör, mängder rättvisemärkt ekologiskt kakaosmör och självklart avokado! Man får alltså ett extremt återfuktande och vårdande balsam, som även rengör håret, så man kan skippa ett moment i duschen! Yay, mer tid för långa bad eller en kanna kaffe! Eller både och...? Ni talar med mästaren på att hiva kaffe när hon ligger i badkaret framför ett avsnitt Gilmore Girls. 
 
Jag hade inte tidigare funderat över att jag skulle behöva något som var så återfuktande som Co-Washen, men denna vintern har verkligen gått ut hårt på mitt hår, så jag tänkte att det är värt en chans! Först och främst är den nästan oemotståndlig rent doftmässigt! Det luktar som någon söt citruskola, och vem vill inte lukta citrongodis? 
 
Det fick helt enkelt bli ett sample med hem så jag kunde skapa mig en uppfattning om den, och se om det skulle kunna funka för mig. Jag hade redan innan blivit förvarnad av min kollega att den kunde vara lite svårhanterad i sample form om man säger så. Co-washen är en av Lush's nakna produkter och man köper den per 100g, 100g är en ganska rejäl bit och betydligt mycket mer hanterbart än min sample bit, men SKAM den som ger sig! In i duschen! 
 
Man behöver lite tid och tålamod för att lära sig en teknik som fungerar för en själv när man ska använda Co-washen. Tålamod är inte alltid min starka sida, jag tycker om enkelt, det ska jag ärligt säga! Det är också så att en balsamtvätt löddrar inte på samma sätt som ett schampo, vilket gjorde det lite svårt att förstå hur mycket jag egentligen fått i håret.. Hm! Men jag jobbade upp den mellan händerna, fick av produkt, masserade in i håret, den tekniken upprepade jag ett par gånger tills det kändes ganska bra! Sen var det bara att skölja ur ordentligt. 
 
Det jag upplevde med Co-Washen första gången var att mitt hår fick en tyngd jag söker, det har en tendens att vara lite överallt annars, och jag tyckte självklart om doften. Så trots lite arbete kändes det som ett bra resultat och jag längtade tills det var dags att tvätta håret igen! Men chi fick jag.. Andra gången jag använde Co-washen kändes mitt hår oerhört flottigt och tungt, och jag kunde inte för allt i min värld begripa vad jag gjort annorlunda. Men såhär med facit i hand så tror jag att Co-washen är en produkt jag kan använda var fjortonde dag eller en gång i månaden, bara för att ge lite extra stöd när håret känns väldigt torrt och okontrollerat. 
 
Så om du har torrt hår som behöver mycket kärlek är det verkligen ett bra alternativ! Eller om du bara som jag har lite torrt hår i perioder och behöver något som kan ge mycket fukt och kontrollera håret då och då är det absolut en produkt att ha hemma i skåpet när det krisar! 
 
Från en avokado till en annan! Varsågod, en liten snutt av The Guacamole song! För vem gillar inte denna tossiga tanten? 
 
 
 
 
 
Tills nästa gång!
Kram!
/M

LORD OF THE SMOOTH?

Kategori:

Hej mina kära Lushies! 
 
Igår bestämde jag mig för att min älskade Lord of Misrule skulle få följa med in i duschen. Jag tror definitivt Lord of Misrule har en av mina absoluta favoritdofter som Lush producerat!  Svartpeppar, rättvisemärkt vanilj, patchouli.. ååh det är kryddigt, mjukt, ja.. mystiskt och sensuellt, like me? haha! 
 
Så för att verkligen dofta som min favorit när jag kommit ur duschen, börjar jag självfallet med en ordentlig skrubb när jag är i duschen!
Min favoritskrubb är ännu inte nerputtad från sin tron, Rub Rub Rub, min trogna tjänare! Men eftersom jag älskar LoM doften tänkte jag att en skrubb med liknande ton bör ju bli riktigt fint! Så Rough With The Smooth fick även följa med! 
 
Rough With The Smooth är en av Lush's solida skrubbar, med bas av socker och murumurusmör har vi en ganska hård skrubb som lämnar huden riktig mjuk! Den delar doften av svartpepparolja och rättvisemärkt vanilj med LoM, vilket ger en bra grund för att doften verkligen ska hänga med när man går ur duschen! 
 
För mig som är ett sådant fan av Rub Rub Rub, så blir Rough With The Smooth lite för hård, men den är värd lite lidande bara för doftens skull! Och resultatet är fantastiskt.. Jag tänker inte ge mig, jag ska hitta en annan skrubb! (kan hända att jag snöat in lite för mycket på det...) Hade den bara varit lite lite mjukare så tror jag nog RWTS hade utmanat Rub Rub Rub, på riktigt! 
 
Skrubbat och klart så tog jag på mina dusch-handskar, jag vet inte korrekt uttryck, men det är såna skrubbvantar man har i duschen? Ja, ni fattar!  Dessa tycker jag om att använda när jag tar duchkräm just för att det ska löddra upp ordentligt, och det gör även att lite räcker en lååång väg! Så där stod jag, i ett grönt lödder i duschen, nöjd som få! Kombinationen av Lord of Misrule och Rough With The Smooth är verkligen en vinnare! Doften satte sig ordentligt och jag kände att jag doftade mycket och hela dagen! (jag är en slav för saker som doftar gott..) 
 
Kan lätt säga att det kommer vara en återkommande dusch-cocktail i mitt hem! 
 
Skulle egentligen prata och Avocado Co-Wash idag med, men nu måste jag göra mig iordning och dricka lite kaffe innan jobb! Så den tar vi en annan dag!  
Fundera på om ni har några frågor kring Co-Washen så ska vi se om jag kan svara på det till nästa gång! 
 
 
Tills nästa gång!
/M
 
 
 
 
 
 

GUESS WHO'S BACK?

Kategori:

Long time, no see.. Verkligen! 
Nu är det nästan två år sen jag skrev mitt senaste inlägg här på bloggen!
Då kan man ju självklart fråga sig vad som skett under de senaste åren?
 
För at dra allting ganska så kort så var det så att jag fick en projektanställning på Malmö Konstmuseum, vilket från början var anledningen till att bloggen lades åt sidan.. Så jäkla tråkigt, men jag tappade väl stinget och kände inte att det fanns tid nog att göra videor, skriva blogg osv. Efter projektet så gick jag över på timmar, jobbade ibland mer än 100% och samtidigt försökte jag klura ut vad sjutton jag skulle göra med livet efter Museet. 
 
Jag studerade deltid på komvux, vilket i ärlighetens namn var så fruktansvärt jobbigt. Jag är inte en person som kan plugga om jag inte vet exakt vad jag ska använda det till, så skolan och jobb fick parera varandra, jag flyttade isär från mitt Ex, skaffade en egen lägenhet och inneboende.  
 
I vintras hände väl min största och lyckligaste nyhet, jag fick äntligen jobb på Lush! (OH MY FRIGGIN GOD) 
Jag var definitivt inte okänd för tjejerna här i Malmö butiken, så på en av mina shoppingturer frågade jag faktiskt bara butikschefen om hon hade planerat extrapersonal inför julen. Av en händelse så hade jag riktigt bra timing och hon hade precis börjat kolla på just extrapersonal. Sagt och gjort så skickade jag in mitt Cv på Lush.se, sen började vad som kändes som den längsta väntan i mitt liv.. Hoppades varje dag på ett samtal, ett mail, någon form av bekräftelse att jag var rätt person för jobbet! 
 
Efter ett par veckor kom det, inbjudan till en gruppintervju! Allt gick suveränt, nervöst men så spännande! Ett kort tag därefter var det bekräftat, dom erbjöd mig ett extrajobb! 
 
Sedan dess har allt gått i rasande fart och jag har älskat varje sekund av det! Att få vara en del av ett fantastiskt Team där man jobbar tillsammans mot samma mål, en verksamhet som har en tydlig bild med vad man vill förmedla och erbjuda. Nä, det är helt galet! 
 
För första gången i mitt liv känner jag verkligen att jag brinner för mitt jobb, det ger mig så mycket glädje och energi! 
 
 
Så hur skulle jag kunna jobba på världens bästa jobb och inte dela med mig?
Omöjligt!
 
Därför har jag nu bestämt mig för att ta tag i bloggandet och även youtube igen! Självklart så måste ju ni få följa med mig på min resa! 
 
Hoppas ni alla vill följa med!
Nu kör vi!
 
 
 
 
Liten hälsning från mig i butiken i julas! 
/M