lushoholic.blogg.se

Lushie at heart.

FOTVÅRD TROTS FOTFOBI?!

Kategori: FÖTTER

Hejsan kära Lushies! 
 
Häromdagen när jag gjorde min löneshopping på jobb så bestämde jag mig för att faktiskt ge mig in på vår fotvård! Det finns ju trots allt ett ganska najs utbud för just fötter, ett utbud som jag inte ens tittat åt då jag verkligen avskyr fötter, t.o.m mina egna.. JÄTTEmärkligt, jag vet. 
 
Men det senaste året så har det blivit bättre med min fotfobi, förmodligen för alla alltid "råkar" röra mina fötter och sen be om ursäkt, har väl blivit så van vid beröring på fötterna att det går bra. Så varför inte dyka in, face the fear, varför inte skrubba fötterna? Sagt och gjort, jag köpte både fotmask, fotskrubb och fotkräm! (samt fottalk till min sambo) 
 
Snacka om att gå all in? Haha, här ska det skapas lena "fina" fötter! 
 
 
 
Så, let's get this party started! 
 
Jag började med att slänga på ett lass Volcano på fötterna, det är en fotmask som ska skrubba,svalka, mjukgöra! 
Det man gör är att man slänger på ett rejält lager av masken, jag fokuserade på områdena där jag har förhårdnader, sen slänger man ner fötterna i plastpåsar, eller så lindar man in dom i plastfolie, sen på med ett par strumpor över så det inte skulle vara så obehagligt att gå till badrummet. 
 
Det jag kände var lite problematiskt var just var man gör detta på ett bekvämt sätt, kändes lite omständigt, man vill ju ha tillgång till vatten, samtidigt som jag inte finner något större nöje av att sitta i badrummet och glo i 10 min medans masken verkar. Men jag satt i vardagsrummet, hade våtservetter till att torka av det värsta från händerna sen satt jag där tills det var dags att försöka gå in i badrummet! Gick sisådär! 
 
Om man bortser från att det var lite omständigt, eller snarare ovant, så gillade jag Volcano! Det kändes verkligen som att det mjukade upp mina förhårdnader och skrubben i var fantastiskt skön. En liten sval känsla kunde jag också känna av, vilket var skönt efter en hel dag på fötterna. 
 
 
Dagen efter fotmasken så bestämde jag mig för att fortsätta!
Lika bra att pusha sig själv gällande fobin! Så jag slängde mig i ett underbart bad med en Frozen badbomb,
behövde lite glädjespridande neroli! 
 
 
Efter cirkus 30 min i badkaret så tog jag fram Pumice Power, den apelsindoftande fotskrubben! Det som var annorlunda med denna fotskrubb är att den löddrar! Samt att den har väldigt väldigt fin pimsten i sig, så det är verkligen "finslipande". Jag skulle nog vilja ha en lite hårdare skrubb först, sen Pumice för att köra finliret! 
 
Men den var nice, luktade jättegott och var lätt att använda! Har prövat den två gånger redan och det syns knappt att jag använt den, det gillas! 
 
Sista steget i ledet av fotvård, Fotkräm! Jag hade från början planerat att köra på Pink Peppermint, då jag gillar känslan av kittlande pepparmynta som kyler och stimulerar, men när jag stod och tittade på fothyllan så såg jag en flaska som på något vis aldrig registrerats i mitt minne. Softy fotkräm, what the hell.. var kom du ifrån tänkte jag? Jag plockade ner testern för att dofta.. OH PRAISE YOU! Den luktar ju ljuvligt! Det är lite som en mild Twilight! I Softy finns det Marshmallowrot-infusion, lavendel och bergamott! Och självfallet rättivisemärkt ekologiskt kakaosmör, Yaaaas! 
 
Min chef såg lätt förvånad ut när jag yttrade min nyfunna kärlek till Softy, hon kunde inte riktigt förstå att jag inte upptäckt den tidigare! Som den nörd jag är så har jag verkligen känt och klämt på allt, men pga min fotfobi så har jag ingen bekantskap alls med fothyllan.. 
 
Mina fötter känns nu mycket lenare än de någonsin gjort! Skulle jag välja så tror jag Volcano och Softy är dom som kommer stanna och finnas permanent i min hylla medans Pumice, trots att den är riktigt nice, kommer nog bara ske ibland. 
 
Att tillägga, Softy kommer inte bara vara en fotkräm här hemma, jag smörjer hela kroppen! Den luktar alldeles för gott! 
 
Tills nästa gång!
/M